Translate

2 augusti 2016

En dag på Tinas Childcare

En dag på barnhemmet började för oss vid sex tiden. Då ringde klockan och vi gjorde oss i ordning. Utanför dörren och redo för dagen var vi mellan kvart över sex och halv sju. Då sa vi hejdå till de äldre barnen som vid den tiden lämnade barnhemmet för att åka till skolan. Sen var det dags att se till att alla småttingarna (ca 20 stycken) blev badade. Vi pumpade vatten från pumpen i hinkar som de sen hällde över sig själva. Man kan tro att det går ganska fort eftersom det med fyra hinkar går att bada fyra barn samtidigt men fort gick det verkligen inte. Inte när alla 20 barnen istället för att bada sprang runt nakna på gården och gjorde annat. Det blev bråk över vems hink som var vems och vem som skulle bada först. Så det tog tid. Men efter ungefär 45 minuter var alla badade och då skulle alla få på sig sin skoluniform innan det var dags för frukost. 

Skolan började runt åtta, det var inte alltid så det blev men det var tanken i alla fall. Sen var det lektioner fram till lunch med en rast i mellan och under de lektionerna var vi antingen med de äldre(mellan sex och sju år gamla) på deras lektion eller så var vi med de allra minsta (mellan tre och fyra år gamla) och lärde dem alfabetet eller liknande. Efter lunchen var det ytterligare en lektion fram till två då skolan var slut. Under den lektionen brukade vi hjälpa mammorna att diska, tvätta kläder eller liknande.

Sen var det lek som gällde, hela eftermiddagen. Från klockan två då skolan var slut till klockan sex då det var middag. Det var allt från matlagning av lera och löv till däck-rullning som gällde. Vid halv fem kom även de äldre hem igen och då blev det ofta fotbolls match eller dans på gården. Då var det även läxhjälp för de som ville ha det.

Middagen var vid sex och efter det var det dags för oss att ta en dusch. Det var ungefär vid den tiden solen gick ner så man fick då följa med ett antal gånger till toaletten med de små som i mörkret inte vågade gå dit själva. Sen var det dags för oss att sova. Mellan sju och åtta så lång vi i sängen redo att sova. För mig är det tidigt att lägga sig vid den tiden men efter att ha jobbat i mer än tolv timmar så kändes det väldigt sent. Det tar på krafterna att i tolv timmar vistas med små barn som är väldigt högljudda, som drar i en och som hela tiden vill sitta i din famn.
Vi var då redo för natten.
















Paulina

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar